Zo wordt de vernieuwde Renault Captur

Zo wordt de vernieuwde Renault Captur

De huidige tweede generatie Captur werd in medio 2019 gepresenteerd, grofweg een half jaar nadat de huidige Renault Clio werd gelanceerd. De Clio ging eerder dit jaar onder het mes en dus is het voor Renault hoog tijd om de Captur strak te trekken. Dat doet het waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2024 officieel, maar AutoWeek kan je nu al laten zien hoe de gefacelifte Renault Captur eruitziet. We hebben de patenttekeningen van de vernieuwde cross-over opgedoken.
De Renault Captur zoals je hem nu kent.
Net als bij de Clio eerder heeft Renault bij de facelift van de Captur vooral aandacht besteed aan de voorzijde. De bolle toet zoals je die nu kent, maakt plaats voor een beduidend scherper gesneden gezicht. De koplampen zijn aanzienlijk platter en breder en verliezen de C-vormige led-uitloper aan de onderzijde. In plaats daarvan krijgt de vernieuwde Captur verticale led-dagrijverlichting waarvan de vorm enigszins doet denken aan een bliksemschicht. Visueel kruipt de opgefriste Captur wat meer tegen de Rafale aan. Tussen de koplampen zien we een gesegmenteerd patroon en lager op het Captur-front zien we een geheel nieuwe voorbumper. Aan de achterzijde zijn de veranderingen subtieler van aard. Hier nemen we slechts een nieuw sierdeel waar in de achterbumper.
Verregaande technische wijzigingen verwachten we niet. De Renault Captur is er behalve met benzinemotoren en bi-fuel krachtbonnen op lpg ook met hybride en plug-in hybride aandrijflijnen. Een elektrische Captur verwachten we niet.Bron: AutoWeek