Trouwe Renault 16 is al 23 jaar bij dezelfde eigenaar – In het Wild

Trouwe Renault 16 is al 23 jaar bij dezelfde eigenaar - In het Wild

Je ziet ze tegenwoordig vrijwel nooit meer, maar ooit kon je hier bijna in elke straat wel een Renault 16 aantreffen. Er zijn er namelijk wel dik 1,8 miljoen van gebouwd en de 16 bleef ook een hele poos op de markt. Het succes van de 16 was voor een belangrijk deel te danken aan zijn bijzonder comfortabele rijgedrag. Bovendien was hij praktisch, met zijn hatchbackklep. Zo’n klep was bij het verschijnen van de 16 nog heel zeldzaam. Het totaalplaatje was dermate innovatief en geslaagd dat de 16 in de titel Auto van het Jaar 1965 in de wacht sleepte.
Dit exemplaar stamt van een paar jaar later, 1968. We hebben hier dus te maken met een toch al bijna 56 jaar oude auto, al zou je ‘m dat na een ritje erin waarschijnlijk niet geven. Mits hij technisch nog een beetje goed is, natuurlijk. Optisch lijkt deze door collega Jan Lemkes gespotte Renault 16 in elk geval nog wel aardig oké. Er zijn hier en daar weliswaar wat butsjes en hij glimt je niet bepaald tegemoet, maar hij ziet er vooral nog hard uit. Dat is geen overbodige luxe: veel 16’s vonden hun Waterloo door roest.
Het laagje stof op de auto betekent mogelijk dat de 16 al even in deze garage staat
Dat deze 16 er nog best aardig uitziet, heeft hij vermoedelijk niet alleen aan zijn parkeerplaats te danken waar hij zo te zien mogelijk de winter aan het overleven is. Nee, deze 16 is namelijk in 2002 naar Nederland gehaald en sindsdien in handen van één en dezelfde eigenaar. Die is er dus al 23 jaar trouw aan en vice versa. Als dat geen liefde is! Wel hopen we dat hij straks in de warmere maanden gewoon weer in het zonnetje te zien is. Zoals gezegd is de Renault 16 op de Nederlandse wegen immers een zeldzame verschijning, terwijl hij het eigenlijk zo verdient om weer wat vaker gezien te worden.Bron: AutoWeek