Situatie Rusland raakt Renault minder hard dan verwacht

Situatie Rusland raakt Renault minder hard dan verwacht

Renault voelt de impact van het chiptekort en de huidige situatie in Rusland minder hard dan analisten hadden verwacht. De omzet van de Franse autobouwer liep in het eerste kwartaal wel terug, maar met minder dan drie procent. Renault is van alle grote autobouwers het meest actief in Rusland en heeft daar ook een meerderheidsbelang in Lada-moederbedrijf AvtoVAZ.

In de eerste drie maanden van dit jaar daalden de autoverkopen van Renault wereldwijd met 17,1 procent en in Rusland zelfs met 34 procent. De omzet die Renault uit Rusland haalt ging veruit het hardst omlaag met een min van 16 procent tot €900 miljoen. Dat is minder dan een tiende van de wereldwijde omzet van Renault, die in het eerste kwartaal op €9,8 miljard uitkwam. Gezien de procentuele daling van het aantal verkochte auto’s is het knap hoe Renault het verlies in omzet nog heeft kunnen beperken.
Renault zit momenteel behoorlijk in zijn maag met de kwestie Rusland. Vorige maand bleek dat het Franse autoconcern overweegt om zijn

Lees verder…Bron: AutoWeek