Renault Twingo (1997) – Liefhebber Gezocht

Renault Twingo (1997) - Liefhebber Gezocht

De eerste Renault Twingo mag met recht één van de leukste creaties van Renault ooit genoemd worden. Het was niet de mooiste Renault, niet de sportiefste, niet de meest praktische en ook niet de zuinigste, maar wel één van de meest guitige. In al zijn eenvoud maar tegelijkertijd met een fris voorkomen wist de Twingo begin jaren 90 de handen wel op elkaar te krijgen op menig autoredactie. Ook bij de dealers merkten ze al snel dat Renault iets goeds neer had gezet, want de Twingo’s gingen (ook hier in Nederland) als zoete broodjes over de toonbank.
In 1997, zo’n vier jaar na het verschijnen van de Twingo, vloog dit rode exemplaar daaroverheen. Zo, hups, naar zijn eerste eigenaar. Daarmee vormde hij een combinatie die haast voor de eeuwigheid gemaakt leek, al zouden ze na dik twintig jaar toch uit elkaar gaan. Een opvallend lange tijd, dat wel. Samen deden ze het lekker rustig aan, want er staat pas 94.000 km op de teller van de kleine Renault. Ook de drie eigenaren die erna kwamen, hebben er dus geen enorme afstanden mee gereden. Niet gek ook, de Twingo bewijst zich immers vooral in stedelijk gebied, al kun je er ook prima verder mee van huis. Je kunt namelijk zelfs een soort tweepersoonsbed maken van de voor- en achterstoelen!
Het blijft een frivool plaatje
Heb jij dat nou altijd al eens willen uitproberen, dan is deze Twingo waarschijnlijk een veilige optie. Nou kan er überhaupt niet heel veel mis gaan met een Twingo, maar deze oogt nog behoorlijk fris en heeft dus een bepaald niet verkeerde kilometerstand. De vraagprijs van €1.499 is ook niet per se gek. Ze zijn goedkoper geweest en nog steeds vind je ze wel voor minder, maar dan heb je ook wel eentje te pakken die wat meer afgeleefd is. Waarschijnlijk wordt deze, als-ie zo fris is als hij lijkt, eerder meer dan minder waard.Bron: AutoWeek