Renault-topman over Euro 7: 'Ik zie extremisme en mis gezond verstand'

Renault-topman over Euro 7: 'Ik zie extremisme en mis gezond verstand'
Renault-CEO Luca de Meo is geen liefhebber van Euro 7-norm die omstreeks 2025 in de Europese Unie zijn intrede doet. Tijdens de Change Now-conferentie in Parijs heeft De Meo zich volgens het Duitse Automobilwoche zeer kritisch uitgelaten over de nieuwe emissienorm. Volgens de topman brengt Euro 7 vooral hogere kosten voor de consument met zich mee. De voormalig CEO van Seat zegt dat “[…] Euro 7 als gevolg heeft dat de productiekosten per auto met gemiddeld €1.000 omhoog gaan en dat Renault als concern voor zo’n €1 miljard aan kosten moet maken. Die kosten moeten we doorberekenen aan de klant.”
In de hele Euro 7-kwestie zou De Meo vooral “een gebrek aan gezond verstand zien”, tekent Automobilwoche op bij monde van de topman. De Meo zou in plaats daarvan “vaak dogmatisme en extremisme” zien dat niemand dichter bij “zinvolle en realistische oplossingen” zou brengen.
De Euro 7-norm zou volgens berichtgeving van het Duitse Autobild de maximale stikstofoxide-uitstoot vaar 20 of 30 milligram willen verlagen. Fors lager dan de huidige 80 milligram. Met de voorgestelde daling van 66 procent ten opzichte van het huidige vlootgemiddelde van 95 gram CO2/km lijken plug-in hybrides, elektrische auto’s en waterstofauto’s vooralsnog de enige manieren om de nieuwe norm te halen.Bron: AutoWeek