Renault: 'Productiekosten en ontwikkelingstijd drastisch omlaag'

Renault: 'Productiekosten en ontwikkelingstijd drastisch omlaag'

Renault timmert aardig aan de weg met nieuwe brandstofmodellen als de Austral, Espace en Rafale, maar ook elektrische nieuwkomers als de Scenic en binnenkort de nieuwe Renault 5. Daar blijft het niet bij: er verschijnen tot aan 2031 zeven nieuwe volledig elektrische modellen, waaronder een heuse elektrische reïncarnatie van de oer-Twingo. Die nieuwe Twingo moet behalve met een guitig uiterlijk ook overtuigen met een aantrekkelijk prijskaartje. ‘Minder dan €20.000’ is daarbij het doel.

V.l.n.r.: Renault Scenic, Renault ‘4’, Renault Twingo, Renault 5 en Renault Megane
Om de prijs werkelijk zo te kunnen drukken, moet er wel wat veranderen bij Renault. Renault Group stelt daarom nu dat het drastisch gaat snijden in productiekosten en ontwikkelingstijd van nieuwe modellen. Bij brandstofauto’s moeten de productiekosten met 30 procent omlaag, bij elektrische auto’s zelfs met 50 procent. Per 2027 wil Renault Group dat hebben bereikt. Ook gaat de ontwikkelingstijd van nieuwe modellen omlaag van drie naar twee jaar. Renault toont zich vooral met dat laatste ambitieuzer dan bijvoorbeeld concurrent Volkswagen. Eerder dit jaar verklaarde Volkswagens technisch topman namelijk aan Autocar dat Volkswagen de ontwikkelingstijd van gemiddeld 4,5 naar drie jaar wil verkorten.
Renault zegt onder meer met behulp van kunstmatige intelligentie sneller en (energie)efficiënter te kunnen werken. Ook met behulp van de ‘Metaverse’, waarmee bijvoorbeeld werknemers sneller voorbereid kunnen worden op productieprocessen. Denk daarbij aan VR-training voor fabriekswerkers, die zo alvast virtueel aan een nieuw model kunnen werken voordat het echt zover is.Bron: AutoWeek