Renault Mégane blijft gewoon aan

Renault Mégane blijft gewoon aan

Het Engelse Autocar schrijft vandaag dat Renault gestopt is met de productie van de in 2015 gepresenteerde vierde generatie Mégane voor de Britse markt. Dat klopt, maar het gerucht dat her en der opduikt dat dat ook zou betekenen dat het buiten de Britse markt helemaal over en uit is voor de Mégane-met-verbrandingsmotoren kan AutoWeek de wereld uit helpen.
Renault bevestigt aan AutoWeek dat de productie van de niet-elektrische Mégane niet is gestopt en voorlopig ook niet gaat stoppen. Dat betekent dat je de Mégane Estate ook in Nederland voorlopig gewoon nog kan bestellen. De Mégane Estate is in Nederland leverbaar met 140 pk en 160 pk sterke benzinemotoren, maar is er ook als 160 pk sterke E-Tech Plug-in Hybrid. Daarnaast levert Renault de Mégane Estate nog met 115 pk sterke Blue dCi-diesels. De vijfdeurs hatchbackversie van de Renault Mégane werd in 2021 uit het Nederlandse leveringsgamma geknipt. Elders in de wereld verkoopt Renault de Mégane overigens ook als sedan.
Naast de Mégane-met-verbrandingsmotoren biedt Renault natuurlijk de elektrische Mégane E-Tech Electric aan. Die elektrische cross-over deelt geen moertje, schroefje of klemmetje met de oudere Mégane. De Mégane E-Tech Electric is er met een 40 kWh en met een 60 kWh accu. De versie met 40 kWh accu heet EV40 en is 130 pk sterk. De EV60 is naast met 130 pk sterke elektromotor ook met 220 pk aan elektrische spierkracht beschikbaar. De vanafprijs van de Mégane E-Tech Electric bedraagt €37.590.Bron: AutoWeek