Renault Kangoo is cultauto in Japan: duizenden Kangoo's bij Mount Fuji [VIDEO]

Renault Kangoo is cultauto in Japan: duizenden Kangoo's bij Mount Fuji [VIDEO]

We hebben ongetwijfeld allemaal weleens gehoord van het Volkswagen GTI Treffen aan de Wörthersee, of van metings waar honderden Lamborghini’s, Porsches of Ferrari’s bijeen komen. Dat ook het minder exotische spul – gelukkig – wordt gevierd, blijkt natuurlijk uit het bestaan van het bonte Elk Merk Waardig (EMW)-gezelschap. Nota bene in Japan is de Renault Kangoo tot cultauto gebombardeerd. Al 14 jaar komen Kangoo-eigenaren en -liefhebbers aan de voet van de berg Fuji bijeen om het bestaan van het praktische en in sommige verschijningsvormen misschien zelfs schattig vormgegeven Franse ruimtewonder te bejubelen.
Renault Kangoo Jamboree!
De veertiende editie van het evenement dat Kangoo Jamboree heet is inmiddels achter de rug. Ditmaal trokken maar liefst zo’n 2.000 Renaults Kangoo van verschillende generaties richting Fuji. Het evenement trok meer dan 5.000 bezoekers. Opvallend is dat – afgaande op de foto’s – de Kangoo behoorlijk wordt gepersonaliseerd. De praktische Renaults worden al dan niet verlaagd op speciaal lichtmetaal gezet en zijn vaak van intrigerende dakframes en uitgebreide stickercollecties voorzien. Renault zelf maakte van de gelegenheid gebruik en stelde de nieuwe Grand Kangoo er aan het Japanse publiek voor.
Beelden zeggen meer dan duizend woorden en dus houden we het beperkt tot een kleine 200. Bijgevoegd is een door de Japanse tak van Renault geschoten fantastische en bijna vier uur durende video van het Jamboree-evenement. Uiteraard wordt er enkel Japans gesproken, maar met de ondertitelfunctie van YouTube valt de boel aardig te volgen. Al gaat het natuurlijk voornamelijk om het kijken.Bron: AutoWeek