Renault: in 2031 zeven EV's, waaronder Renault 4, 5 en 'Legend'

Renault: in 2031 zeven EV's, waaronder Renault 4, 5 en 'Legend'

Al in 2022 sprak Renault over de oprichting van Ampere, een inmiddels opgezette bedrijfstak die zich gaat toeleggen op de ontwikkeling en productie van elektrische auto’s en alles dat daar bij komt kijken. Het huidige EV-aanbod van Renault bestaat wat personenauto’s betreft momenteel uit de Twingo E-Tech, Zoe E-Tech en Megane E-Tech. In 2031 heeft Renault in Europa geen drie, maar zeven EV’s in het aanbod.
De elektrische Renault Twingo lijkt geen lang leven meer beschoren en de Zoe vindt volgend jaar opvolging in een elektrische herinterpretatie van de Renault 5. De Megane E-Tech is nog erg jong en is in 2031 dus zeker ook nog van de partij. Ook weten we dat Renault binnenkort de reeds onthulde elektrische Scenic E-Tech aan zijn leveringsgamma toevoegt. En de resterende vier van de zeven EV’s die Renault in 2031 in de showrooms heeft staan dan? Ook daar weten we nu meer over.
Renault bevestigde namelijk eerder al dat het een elektrische auto op de markt gaat brengen die op vergelijkbare wijze als de nieuwe Renault 5 met diverse designelementen teruggrijpt op een model van weleer. Renault komt namelijk met een nieuwe maar ditmaal volledig elektrische Renault 4. Met diverse concept-cars gaf Renault al wat ‘R4-hints’ en AutoWeek kon je al in 2021 de eerste patenttekeningen van wat mogelijk die nieuwe Renault 4 wordt voorschotelen.
Twingo
Renault refereert ook naar een nieuw elektrisch model waar het vooralsnog naar refereert met de naam ‘Legend’. Wat we daarvan moeten verwachten is nog niet helemaal helden. Tijd om de speculatiemolen een zwieper te geven. De elektrische Twingo zwaait binnenkort af en maakt volgens Renault geen deel uit van de voor 2031 voorgestelde EV-line-up. Een compacte betaalbare elektrische auto die nog een stap onder de nieuwe 4 en 5 komt te staan is dan ook zeer welkom. Gezien Renaults voorkeur om bekende modelnamen in leven te houden – kijk maar eens naar de nieuwe Scenic en Espace – verwachten wij dat modelnaam Twingo gewoon blijft bestaan en in de toekomst terugkeert op een splinternieuwe compacte en relatief betaalbare EV. Renault geeft verder aan nog ’twee extra voertuigen’ aan zijn EV-familie toe te voegen waarmee het aantal op zeven stuks komt. We weten in ieder geval dat Renault ook een bestelversie van de Renault 4 in het vat heeft zitten.
Later vandaag komen we ongetwijfeld nog meer te weten over de toekomstige EV’s van Renault. Naar verluidt trekt het vanmiddag zelfs het doek van ‘een nieuwe betaalbare EV’. Zou dat dan toch de nieuwe Twingo zijn?Bron: AutoWeek