Renault Grand Kangoo: zeven zitplaatsen én ook elektrisch

Renault Grand Kangoo: zeven zitplaatsen én ook elektrisch

De bestelversie van de Renault Kangoo was er al in twee lengtematen en nu maakt ook de personenauto versie van die Franse ludospace kennis met een tweede en vooral langere versie. Die heet Grand Kangoo en biedt dankzij zijn extra centimeters ruimte aan een extra zitrij en dat betekent dat je er met tot zeven personen mee door het ganse land kunt rijden.
Renault Grand Kangoo: ook als elektrische E-Tech.
De Renault Grand Kangoo heeft drie zitrijen met drie stoelen op de tweede zitrij, maar ook twee reguliere exemplaren achterin. Renault benadrukt dat ook de zetels op de derde zitrij geen kleine stoeltjes, maar daadwerkelijk volwaardige stoelen zijn. Ze zijn verschuifbaar, neerklapbaar en stuk voor stuk volledig uitneembaar. Om de flexibiliteit te illustreren, maakt Renault melding van het bestaat van in totaal 1.024 verschillende configuraties voor het meubilair. Gooi je alle zitrijen én de stoel van de bijrijder plat, dan ontstaat een 3,11 meter diepe laadruimte. Met alle stoelen omhoog moet je alsnog 500 liter aan spul kunnen meezeulen.
De Grand Kangoo is waarschijnlijk net zo lang als de langste bestelversie van de Renault, wat zou betekenen dat hij 4,91 meter lang is, ruim 40 centimeter langer dus dan de ‘korte’ Kangoo. De twee schuifdeuren zijn 18 centimeter breder dan die van de reguliere Kangoo. Net als de bestel-Kangoo en de korte personenautoversie van de ruimtereus is ook deze Grand Kangoo er als elektrische E-Tech. Die heeft een 45 kWh (netto) accupakket en moet daarmee tot 265 kilometer kunnen rijden. Zijn elektromotor is 122 pk en 245 Nm sterk.
De personenautoversie van de Kangoo werd eind vorig jaar – enkel als EV – ook aangekondigd voor de Nederlandse markt. Die ‘korte’ elektrische Kangoo is nog altijd niet te bestellen. De bestelautoversie van de Kangoo is in ons land wel al tijden leverbaar.Bron: AutoWeek