Renault 'Grand' Austral gesnapt met zeven zitplaatsen

Renault 'Grand' Austral gesnapt met zeven zitplaatsen

Renaults vorige SUV in het segment van auto’s als de Nissan Qashqai en Peugeot 3008 was als vijf- en als zevenzitter te krijgen. In beide gevallen was die Renault Kadjar 4,45 meter lang. Ook de genoemde SUV-achtigen van Nissan en Peugeot hebben altijd vijf zitplaatsen, al bieden die merken in de vorm van de X-Trail en 5008 ook technisch gerelateerde alternatieven met zeven zitplaatsen. Kadjar-opvolger Renault Austral bestaat momenteel alleen als vijfzitter, maar ook die lijkt een ruimer alternatief met zeven zitplaatsen te krijgen.
De Renault Austral als reeds bekende vijfzitter.
Op deze foto’s is een ingepakt testexemplaar te zien van een Renault Austral die een maatje groter is dan het reeds bekende model. Daarmee lijkt Renault dus een ander pad de bewandelen dan het met de Kadjar deed, daar de zevenzitsversie daarvan net zo groot was als de vijfzitter. Met name achter de achterportieren is het gesnapte model groter dan de Austral met vijf zitplaatsen, al lijkt ook de wielbasis te zijn toegenomen.
De gesnapte grotere Austral met zeven zitplaatsen.
Naar de naam van de grotere Renault Austral met zeven zitplekken moeten we nog even gissen. Het is niet ondenkbaar dat de Fransen de auto het ‘Grand’-voorvoegsel geven, zoals ze dat bij de grotere versies van auto’s als de Scénic en Espace deden. Daarnaast is het ook mogelijk dat Renault ‘Espace’ toevoegt aan de modelnaam, al is daar nog geen keihard bewijs voor. Welke naam de grotere Austral ook krijgt, wat techniek betreft is hij gewoon gerelateerd aan de reeds bekende versie met vijf zitplaatsen. Reken dus op een reeks mild-hybride aandrijflijnen. We verwachten dat Renault in de tweede helft van 2023 het doek trekt van de ‘Grand Austral’.Bron: AutoWeek