Renault en Volvo starten Flexis SAS-JV voor uitgebreide samenwerking

Renault en Volvo starten Flexis SAS-JV voor uitgebreide samenwerking

Bedrijfswagens, jawel. Het ‘Volvo’ in dit verhaal is dan ook niet het Volvo Car Corporation dat onder Geely valt, maar het Volvo Group dat verantwoordelijk is voor onder meer de vrachtwagens van het merk. Buiten de naam, de geschiedenis en wat landingspagina’s hebben die twee nog maar weinig met elkaar van doen. Interessant in dit kader is dat Renault Trucks, de fabrikant van Renault-vrachtwagens, ook onderdeel is van Volvo Group. Waarom dan toch een samenwerking? Wel, omdat Flexis een gezamenlijke operatie is van Volvo Group en Renault Group, het Renault dat we als personenauto-liefhebbers zo goed kennen.
Het nieuw opgerichte bedrijf Flexis SAS is gevestigd in Frankrijk en gaat zich concreet bezighouden met de ontwikkeling van elektrische, ‘software defined’ bestelbussen. In een breder perspectief wil het bedrijf ‘de groeiende behoefte aan schone en efficiënte logistiek adresseren’. Volvo en Renault investeren over de komende drie jaar allebei 300 miljoen euro in de joint-venture. Nog eens 120 miljoen komt van de Franse transportgroep CMA CGM, als onderdeel van de inspanningen van dat bedrijf om de logistieke tak schoner te maken.
De bovenstaande afbeelding dient puur ter illustratie en heeft net zoveel met Flexis SAS te maken als met goede Photoshop-vaardigheden.Bron: AutoWeek