Renault en Volvo gaan samen elektrische busjes bouwen

Renault en Volvo gaan samen elektrische busjes bouwen

Renault ontwikkelt en bouwt momenteel nog zijn eigen bestelbusjes en deelt een aantal daarvan ook met andere merken, maar in de toekomst komen er nog andere volledig elektrische busjes aan. Die gaat Renault samen met Volvo ontwikkelen en bouwen. Voor Volvo is dit helemaal nieuw terrein. Renault Group en Volvo Group slaan de handen ineen en willen hiervoor volgend jaar een nieuw bedrijf opstarten. Ook het Franse transportbedrijf CMA CGM haakt aan.
Er zijn dus twee Franse partijen bij betrokken en het nog naamloze bedrijf zal ook vanuit Frankrijk opereren. Renault Group en Volvo Group krijgen elk 50 procent van het bedrijf in handen en steken er allebei 300 miljoen euro in. CMA CGM heeft een intentieverklaring getekend waarin staat dat het uiteindelijk 120 miljoen euro in het bedrijf wil steken. Waarschijnlijk krijgt ook het transportbedrijf er dan straks een belang in en mogelijk gaat het ook met de busjes rijden.
Details over te bouwen bestelauto’s zijn er nog niet. Wel wordt gesproken over een ‘nieuw platform’ waarbij software centraal staat. De busjes moeten hun toegevoegde waarde onder meer gaan bewijzen in de bezorg- en verhuursector. Dat laatste is interessant; mogelijk zitten er ook personenversies in het vat. Begin volgend jaar horen we meer.Bron: AutoWeek