Renault en Volkswagen in gesprek over compacte EV

Renault en Volkswagen in gesprek over compacte EV

Kort na de onthulling van de conceptversie van de nieuwe Renault Twingo kwam het Duitse Handelsblatt op het spoor dat Volkswagen geïnteresseerd zou zijn in de basis daarvan. Dat zouden de Duitsers mogelijk willen gebruiken voor hun instap-EV, die mogelijk ID1 gaat heten. Luca de Meo, de topman van de Renault Group, verklaart volgens Autonews dat er inderdaad ‘goede gesprekken’ hierover plaatsvinden met Volkswagen. Hij geeft daarbij meteen ook aan dat hij openstaat voor meer samenwerkingsverbanden.
In gesprek met onder meer AutoWeek benadrukt Renault-CEO Fabrice Cambolive dat ook. Volgens hem hoeft het bovendien niet alleen te gaan om het A-segment: “We zijn klaar voor samenwerking, in alle segmenten. Het is natuurlijk de vraag in welke capaciteit we het doen en wat de kansen zijn als we onze krachten bundelen, maar wij staan er natuurlijk voor open.”
Wat Volkswagen mogelijk aanspreekt, is dat Renault snel kan werken. Zelf wil het de ontwikkelingstijd van nieuwe auto’s ook inkorten, Renault lukt dat al. Cambolive legt ons uit: “We werken veel sneller dan eerder. De beslissing om de Renault 5 te bouwen, werd begin 2021 genomen en hij komt in de tweede helft van dit jaar op de markt, dus dat duurde drieënhalf jaar. Ons doel (met de Twingo; red.) is om het nog sneller te doen, binnen drie jaar.” Volgens Cambolive is de knoop over de Twingo hooguit een half jaar geleden doorgehakt, dus waarschijnlijk komt de Twingo dan halverwege 2026 op de markt.Bron: AutoWeek