Renault 4-reïncarnatie laat zich al deels zien

Renault 4-reïncarnatie laat zich al deels zien

Hoe ga je de toekomst in zonder je verleden te vergeten? Nou, bijvoorbeeld door met een volledig elektrische auto te komen met een retro uiterlijk. Renault gaat voor die aanpak door met een nieuwe Renault 4 en Renault 5 te komen, die beide enkel met een elektrische aandrijflijn leverbaar worden. De conceptversie van de elektrische R5 werd dik anderhalf jaar geleden al gepresenteerd, nu is het de beurt aan de R4. Waar de R5 Prototype onmiskenbaar een Renault 5 van deze tijd is, lijkt de nieuwe Renault 4 iets verder van zijn alom bekende inspiratiebron af te wijken.
Op twee nieuwe teaserfoto’s zien we dat de nieuwe Renault 4 weliswaar wat elementen overneemt van de oer-R, maar tegelijk ook een heel eigen pad bewandelt. Het neusje oogt bekend en op de C-stijl zien we een verlicht kader dat qua vorm direct aan de derde zijruit van de oude R4 doet denken. De achterlichten lijken, net als vroeger, drie ‘verdiepingen’ te krijgen. De proporties van de R4 conceptauto zijn echter wel behoorlijk anders dan die van de oer-Renault 4. Hij staat behoorlijk breed en hoog op zijn wielen en lijkt bovendien aardig forse wielkasten te krijgen. Het imperiaal op de auto benadrukt verder dat dit vooral een avontuurlijker aangeklede broer van de nieuwe R5 wordt.
Onze illustrator stelde zich de nieuwe Renault 4 al eens voor
Aangezien ze op dezelfde CMF-B EV-basis staan, kun je de nieuwe R4 waarschijnlijk vooral zien als een hoogpotig alternatief voor de nieuwe R5 met verder vergelijkbare techniek aan boord. Op 17 oktober krijgen we het studiemodel in zijn geheel te zien, de productieversie laat waarschijnlijk nog wel minstens tot 2024 op zich wachten. In dat jaar verschijnt ook de nieuwe Renault 5.Bron: AutoWeek