Prijzen vernieuwde Renault Arkana: als hybride voor vanaf €34.460

Prijzen vernieuwde Renault Arkana: als hybride voor vanaf €34.460

De Renault Arkana is in Nederland nog maar drie jaar op de markt, maar Renault achtte de tijd al rijp voor een facelift. Opvallend genoeg introduceert het merk daarbij niet het nieuwe familiegezicht van Renault op de Arkana, maar kiest het ervoor het bestaande model subtiel bij te punten. De nieuwe Renault Arkana staat vanaf november in de showrooms, is leverbaar in drie verschillende uitvoeringsniveaus en biedt geen keuze uit verschillende aandrijflijnen: de enige mogelijkheid is de full-hybrid aandrijflijn die we ook al kennen uit onder meer de Renault Clio, goed voor 143 pk en – in het geval van de Arkana – een 0-tot-100 van 10,8 seconden.
Renault Arkana Evolution
Renault Arkana Evolution
De instapuitvoering van de nieuwe Renault Arkana heet ‘Evolution’ en kost je minstens €34.460. Je herkent ‘m aan zijn 17-inch wielen, ontbrekende privacyglas en aan bumperwerk met enkele contrasterende elementen erin. De Evolution is standaard al vrij rijk uitgerust, maar mist zaken als een adaptieve cruise-control en een automatisch dimmende binnenspiegel. Wel zit er een infotainmentsysteem met navigatiefunctie in, heeft de auto een achteruitrijcamera, climate-control en een 7-inch digitaal instrumentarium. Ook zijn Apple Carplay en Android Auto standaard, evenals ledverlichting rondom.
Renault Arkana Techno, met ander bumperwerk, meer ‘chromen’ elementen en 18-inch wielen. 
Renault Arkana Techno
Een stapje hogerop staat de Techno, voor vanaf €36.060. Bij Renault krijg je voor een meerprijs van €1.600 onder meer een maatje grotere wielen, sportiever gevormd bumperwerk, een andere grille en een chromen details aan de zijkant. Ook aan de binnenzijde is de Techno uitgebreider aangekleed, met een groter digitaal instrumentarium (10 inch), sfeerverlichting en donkere hemelbekleding, maar ook een automatisch dimmende binnenspiegel en luxer ogende dashboard- en stoelbekleding.
Bij de Esprit Alpine is de ‘gratis’ lakoptie metallic rood in plaats van het wit van de andere twee.
Renault Arkana Esprit Alpine
De duurste Renault Arkana is de Esprit Alpine, met een vanafprijs van €39.060: €3.000 meer dan de Techno. Voor dat extra geld krijg je meer donkere elementen aan de buitenzijde van de auto, nog een maatje grotere wielen (19 inch) en ook extra technologie. Zowel adaptieve cruise-control als een rij-assistent voor semi-autonoom rijden zit erop. Verder legt de Esprit Alpine je in de watten met alcantara stoelbekleding, elektrische stoelverstelling en stoel- en stuurverwarming.Bron: AutoWeek