Ook Renault Trafic nu volledig elektrisch, tot 240 kilometer

Ook Renault Trafic nu volledig elektrisch, tot 240 kilometer

Voor het eerst sinds de lancering van de eerste generatie Trafic in 1980 bestaat er van de bedrijfswagen een volledig elektrische uitvoering. De Renault Trafic E-Tech Electric heeft een 52-kWh accu in zijn bodem. Dat accupakket voedt een 120 pk sterke elektromotor en bezorgt de bedrijfswagen een actieradius van 240 kilometer. Van de kleinere Kangoo en de grotere Master bestaan al elektrische E-Tech Electric-versies.
De Renault Trafic E-Tech Electric verschijnt in diverse formaten. Er zijn 5,08 en 5,48 meter lange uitvoeringen en varianten die 1,97 of 2,5 meter hoog zijn. Afhankelijk van de gekozen lengte- en hoogte biedt de Trafic E-Tech Electric een laadvolume van 5,8 tot 8,9 kubieke meter. Het maximum trekgewicht bedraagt 750 tot 1.100 kilo. Naast gesloten bestelwagens komt ook de Platform Cabine-variant in het gamma als E-Tech Electric. Een 50 kW DC-boordlader is optioneel. Specifieke informatie voor de Nederlandse markt is er nog niet.
Hippie Caviar Motel
Dan is er de Hippie Caviar Motel, een in augustus al aangekondigde concept-car op basis van de elektrische Kangoo E-Tech Electric. Deze tot kampeerauto omgebouwde Kangoo heeft een imperiaal waarop je ski’s kunt bevestigen. Hij heeft een groot panoramisch dak en een neerklapbare achterbank die het mogelijk maakt een slaapvertrek in de Kangoo te maken.Bron: AutoWeek