Nieuwe Renault Twingo: goedkope EV van minder dan €20.000

Nieuwe Renault Twingo: goedkope EV van minder dan €20.000

Renault-topman Luca de Meo heeft de nieuwe EV- en softwaretak van de Renault Group uitgebreid op het podium getild. We schreven al over de zeven elektrische auto’s die Renault omstreeks 2031 in Europa in het aanbod heeft en over het doel om de prijzen van elektrische auto’s in 2027-2028 op hetzelfde niveau te brengen als dat van auto’s met een verbrandingsmotor. Renault komt volgend jaar met de met retro design overladen Renault 5 die zo’n €25.000 moet gaan kosten. Maar het moet nog betaalbaarder. Een stap onder de Renault 5 komt namelijk een compleet nieuwe Twingo!
Renault Twingo EV
De nieuwe elektrische Renault Twingo grijpt net als de nieuwe Renault 5 en de voor 2025 aangekondigde Renault 4 wat design betreft sterk terug op een gelijknamige voorganger. Bij de nieuwe Twingo is dat overduidelijk de oer-Twingo waar hij dan ook sterk op lijkt. Niet alleen doet de basisvorm van de auto sterk aan die van de eerste Twingo denken, ook de ronde en iets uit de voorklep stekende vrolijke koplampen, de roostertjes op de aflopende voorklep en de ronde achterlichten doen aan die van de Twingo denken die inmiddels een aardige cultstatus heeft verworven. Kijk ook vooral naar de ronde portiergreep, ook dát is een typisch Twingo-element.
De eerste generatie Twingo blijft een vrolijke en vaak kleurrijke verschijning.
De nieuwe elektrische Renault Twingo moet minder dan €20.000 gaan kosten. Een regelrechte tegenhanger van de Dacia Spring dus. In tegenstelling tot die Spring wordt de nieuwe elektrische Renault Twingo straks wél gewoon in Europa gebouwd. Dat is belangrijk voor topman Luca de Meo. De CEO heeft het over het ‘opnieuw industrialiseren van Europa’. Het is nog niet bekend wanneer de Twingo exact op de markt komt. Wél weten we dat hij dus uiterlijk 2031 te koop zal zijn. “De tijd van early adopters is voorbij, we moeten de elektrische auto democratiseren,” aldus De Meo. Betaalbaar houden dus. Met een verwachte vanafprijs van minder dan 20 mille zet het merk daar in ieder geval een enorme stap mee. Technische gegevens hebben we nog niet. Althans, nagenoeg niet. Volgens De Meo moet de nieuwe elektrische Renault Twingo slechts 10 kWh/100 kilometer verbruiken. Zeer waarschijnlijk komt de nieuwe Twingo op de het AmpR Small geheten en voorheen als CMF-B EV-platform genoemde modulaire platform.
De Renault Twingo moet het straks opnemen tegen betaalbare elektrische nieuwkomers als de Citroën ë-C3, de nieuwe Fiat Panda en de aangekondigde Volkswagen ID1 en de kleine elektrische aangekondigde stadsrakker van Opel en de andere merken van Stellantis.
Hier lees je meer over de EV-plannen van Renault, waaronder over de nieuwe Renault 4 en Renault 5.
Dit bericht wordt aangevuld.Bron: AutoWeek