Nieuwe Renault Scenic: ruim 600 km rijbereik voor net geen €48.000

Nieuwe Renault Scenic: ruim 600 km rijbereik voor net geen €48.000

Ruim drie maanden geleden maakten we kennis met de fonkelnieuwe Renault Scenic, die vanwege zijn elektrische aandrijflijn voluit Renault Scenic E-Tech Electric heet. Niet alleen de naam is net even anders dan je gewend bent, de hele auto doet eigenlijk in niets meer denken aan zijn Scénic-voorgangers. Of nou, eigenlijk toch ook weer wel, want nog altijd is het volgens Renault de ideale gezinsauto. Of dat ook nu weer een belangrijk argument is om voor de Scenic te kiezen, valt nog te bezien. In elk geval hopen de Fransen ook te overtuigen met het prijskaartje.
Nu weten we wat daar in Nederland op staat. Op de basisversie, de 170 pk sterke EV60 met, zoals de naam al zegt, het 60 kWh grote accupakket, is er vanaf €42.470. Die versie schopt het volgens de WLTP-cyclus tot 430 km met een volle accu en is met een laadvermogen van maximaal 130 kW bij te laden. De Scenic EV60 is er als Evolution en als Techno. Die laatste is €2.500 duurder en brengt onder meer led-koplampen, het 12 inch in plaats van het standaard 9 inch OpenR Link-infotainmentsysteem, parkeersensoren voor en achter, een warmtepomp en privacy glass naar de Scenic.
Wil je liever de 220 pk sterke Renault Scenic die bovendien is uitgerust met het grotere 87 kWh accupakket? Dan ben je minstens €47.970 kwijt. Die versie schopt het tot maximaal 625 km (WLTP) met een volle accu en kan met tot 150 kW worden bijgeladen aan een snellader. Die Renault Scenic EV87 is er bovendien standaard als Techno. Voor onder meer een extra sportieve aankleding, verwarmbare voorstoelen en stuurwiel en een met leer bekleed dashboard kun je gaan voor de Esprit Alpine, die minstens €49.770 kost. Helemaal bovenaan de prijsladder staat de Iconic, die €51.670 kost. Die heeft bovenop de Esprit Alpine-uitrusting onder meer een geluidssysteem van Harman Kardon, zesvoudig elektrisch verstelbare voorstoelen en massagefunctie bij de bestuurdersstoel.
Renault opent de orderboeken van de Renault Scenic E-Tech Electric per direct. De levering begint komend voorjaar.Bron: AutoWeek