Nieuwe Renault Master: ruimtereus nu écht nieuw

Nieuwe Renault Master: ruimtereus nu écht nieuw

Wie in de markt is voor een bedrijfswagen van Renault kan natuurlijk aankloppen voor de Kangoo. Voor wie de Kangoo niet ruim genoeg is, heeft het merk de Trafic in de aanbieding. Voor de écht grote klussen heeft Renault de Master in het gamma. De huidige Master werd in 2010 geïntroduceerd en is sindsdien geregeld opgefrist. Zo ingrijpend zelfs, dat het huidige model zowel recht van voren als van binnen nauwelijks nog enige verwantschap met het origineel vertoont. Renault heeft nu een écht nieuwe Master de deur uit gestuurd.
De nieuwe Renault Master: daadwerkelijk met een andere koets.
De nieuwe Renault Master zal wat design geen schokgolf teweegbrengen. Het is en blijft immers een grote bedrijfswagen die vooral ruim moet zijn. Wie deze foto’s van de nieuwe Master ziet, zou dan ook zomaar kunnen denken dat het om weer een facelift gaat. Toch is dat niet het geval. De Master heeft namelijk daadwerkelijk een andere carrosserie. Kijk maar eens bovenaan de achterzijde waar het dak ditmaal ietwat afloopt alvorens te eindigen in het rechte achterste. Een klein verschil, maar dergelijke aanpassingen komen bij een facelift nagenoeg niet voor.
De huidige Master heeft een scherpere hoek tussen kont en dak.
Het lijkt er sterk op dat de nieuwe Master koplampen krijgt met grotere C-vormige uitlopers dan het huidige in 2019 gefacelifte model. Dat brengt de auto optisch natuurlijk weer in lijn met jongere personenauto’s van Renault. Natuurlijk komt er weer een volledig elektrische Renault Master, maar voor een volledig afscheid van dieselmotoren is het nog te vroeg. Die keren dan ook gewoon weer terug in de nieuwe Renault Master. Ook verwachten we dat de nieuwe Master op termijn met een brandstofcel beschikbaar komt. Inderdaad, net als het huidige model.
Tot 2021 was de Opel Movano een Renault Master met Opel-front, maar een nieuwe Movano op basis van de nieuwe Renault Master komt er niet. Sinds 2021 is de Opel Movano namelijk geen Master meer, maar een zustermodel van auto’s als de Fiat Ducato, Peugeot Boxer en Citroën Jumper.Bron: AutoWeek