Nieuwe goedkope compacte hatchback van Renault in beeld

Nieuwe goedkope compacte hatchback van Renault in beeld

Beetje bij beetje geeft Renault meer vrij van de Kardian. De Renault Kardian wordt een voor Europese begrippen relatief betaalbare compacte vijfdeurs hatchback, maar West-Europees asfalt krijgt de auto voor zover bekend niet onder zijn wielen. Dat is niet zo heel gek. Ondanks dat Renault zijn best doet om de gemoederen voor de komst van het model op te warmen, kon AutoWeek je de auto in maart dit jaar al vanuit alle hoeken laten zien. De auto die op de toen opgedoken patentplaten te zien was hebben we in zekere zin in Europa al.
De Dacia Sandero Stepway.
De Renault Kardian wordt eind deze maand in Brazilië gepresenteerd en komt als eerste in Zuid-Amerika op de markt. Omdat merknaam Dacia daar geen historie heeft gaan diverse Dacia’s aldaar als Renault door het leven. Zo zijn de Duster en auto’s als de Sandero er een Renault. De huidige derde generatie Sandero is daar nog niet als Renault te koop en zeer waarschijnlijk is de Renault Kardian in feite ‘de Sandero voor Zuid-Amerika’. Tot op heden leken de Zuid-Amerikaanse ‘Dacia’s van Renault’ zeer sterk op de Dacia-versies, maar een aantal jaar geleden gaf Renault aan dat het binnenkort over en uit zal zijn voor Dacia’s met Renault-badges. De huidige Sandero voor Zuid-Amerika lijkt dan ook een veel sterker eigen verpakking te krijgen dan de Sandero die je hier kent.
De Renault Kardian op patentbeeld.
Op de patentplaten die AutoWeek eerder opdook was al te zien dat de Renault Kardian in de basis een Sandero is, maar dan met een totaal eigen voor- en achterzijde. De raampartij komt in ieder geval volledig overeen met die van de Sandero. De Nederlandse importeur bevestigde aan AutoWeek al dat de Kardian puur voor groeimarkten is bestemd is dus niet naar Nederland komt.
Zie jij voor de Renault Kardian in Nederland echter wel kansen? Vind je hem beter ogen dan de Dacia Sandero en in het bijzonder de Sandero Stepway?Bron: AutoWeek