Nieuwe elektrische Renault Twingo krijgt een vleugje China

Nieuwe elektrische Renault Twingo krijgt een vleugje China

De vooruitblik op de nieuwe elektrische Twingo die Renault vorig jaar presenteerde, werd behoorlijk goed ontvangen. Renault en Volkswagen zaten niet veel later om de tafel om te bespreken of de twee merken de ontwikkeling van de goedkope elektrische stadsrakker samen konden bolwerken. Het gevolg daarvan zou een van de Twingo afgeleide Volkswagen-versie zijn. Die onderhandelingen liepen spaak en Volkswagen kondigde onlangs aan zijn elektrische model onder de eveneens nog te onthullen ID2 zelf te ontwikkelen. Renault gaat de elektrische Twingo niet helemaal zelf ontwikkelen, want het heeft de hulp van China ingeroepen.
Een zegsman van Renault zegt tegen Automotive News dat het merk voor de ontwikkeling van de nieuwe elektrische Twingo gaat samenwerken met ‘een Chinese partner’. Dat zou de ontwikkelingstijd moeten verkorten én moet het totale kostenplaatje terugdringen. Wel zou de nieuwe Twingo in Frankrijk ‘verder worden ontwikkeld’. Bovendien moet de nieuwe Twingo gewoon in Europa van de productieband lopen, zo verzekert de zegsman.
Renault werkt in China onder meer samen met Jiangling Motors (JMCG). Het is niet bekend of dit de partij is die Renault aanhaakt voor de ontwikkeling van de Twingo. De elektrische Twingo moet in 2026 op de markt komen en moet minder dan €20.000 gaan kosten.Bron: AutoWeek