Mitsubishi komt met elektrische SUV: neef van Renault Megane?

Mitsubishi komt met elektrische SUV: neef van Renault Megane?

Mitsubishi beloofde begin dit jaar dat het binnen vijf jaar met zestien nieuwe modellen komt wereldwijd. Voor Europa zitten daar vast ook interessante nieuwkomers bij. Er zijn in elk geval twee volledig elektrisch modellen op ‘alliantiebasis’ bij, dus op een platform dat Mitsubishi deelt met Renault en Nissan, waarvan er in elk geval eentje hier in Europa thuis lijkt te horen.
Niemand minder dan Renault Group-topman Luca de Meo doet volgens Autonews nu uit de doeken dat het gaat om een SUV-achtige en dat die op de CMF-EV-basis van de alliantie staat. Dat betekent dat het een regelrecht familielid van auto’s als de Renault Megane E-Tech Electric, Renault Scenic E-Tech Electric en de Nissan Ariya is. De Mitsubishi zal overigens ook hier in Europa gebouwd worden, door Ampere, Renaults nieuwe EV-tak.
Het is nog koffiedikkijken hoe de ook nog naamloze elektrische Mitsubishi er ongeveer uit zal zien en wanneer hij verschijnt. In elk geval mogen we volgend jaar meer informatie verwachten, zo begrijpt Autonews van het merk. Onlangs presenteerde Mitsubishi nog de boven dit artikel afgebeelde Xforce, een nieuwe compacte SUV voor Aziatische markten, wellicht zien we daar wat designinvloeden van terug in de voor ons bestemde EV.Bron: AutoWeek