Mitsubishi ASX: duurder dan Renault Captur

Mitsubishi ASX: duurder dan Renault Captur

De huidige generatie Mitsubishi ASX die eind 2022 aan het daglicht werd voorgesteld is weinig meer dan een ver-Mitsubishi-de Renault. In april dit jaar werd de ASX in navolging van het origineel vrij grondig gefacelift. Net als de Renault Captur kreeg ook de Mitsubishi ASX een volledig nieuwe neus. De ASX met de oude neus lijkt een relatieve zeldzaamheid te worden. Ben je wel gecharmeerd geraakt van de vernieuwde ASX? Dan kunnen we je al vertellen hoeveel geld je moet meebrengen naar de Mitsubihsi-dealers.
De vernieuwde Mitsubishi ASX kost in Nederland minimaal €29.290. Opvallend: daarmee is hij €700 goedkoper dan hij voor de facelift was. Voor dat geld krijg je de Mitsubishi ASX met de bekende 90 pk en 160 Nm sterke 1.0 driecilinder turbomotor van Renault. Bij de Captur heet die machine TCe 100, bij de ASX 1.0 MPI-T. De Renault Captur is er met die machine vanaf €28.690 en is dus minder duur. Wel is het zo dat de uitvoeringen van de ASX en de Captur niet één op één met elkaar vergelijkbaar zijn.
Een trede hoger op de menukaart tref je de Mitsubishi ASX met 140 pk sterke mild-hybride 1.3. Die heeft altijd een handgeschakelde zesbak en is er vanaf €32.390. Voor de facelift kostte de ASX met deze aandrijflijn €33.090. Er is ook een mild-hybride ASX met zeventraps automaat met dubbele koppeling. Die brengt echter 160 pk en 270 Nm op de been. Helemaal hybride? Kan ook. Dan ben je aangewezen op de Mitsubishi ASX 1.6 Hybrid met 145 pk sterke aandrijflijn. Die is er vanaf €33.490.
Prijzen van alle specifieke uitvoeringen zijn er op moment van schrijven nog niet, die van de mild-hybride ASX met automaat evenmin.Bron: AutoWeek