In deze Renault 9 ga je terug in de tijd

In deze Renault 9 ga je terug in de tijd

Van de categorie ‘ooit veelvoorkomende, maar nu haast uitgestorven auto’s’ is de Renault 9 een solide vertegenwoordiger. Zeg nou eerlijk; hoe vaak zie je die nog? We hebben er welgeteld eentje in onze rubriek ‘In het Wild’ gehad, zijn hatchbackbroer Renault 11 wel wat vaker. Vorig jaar nog eentje uit 1987. Nu staat er een R9 centraal die een jaartje later op kenteken kwam, in het laatste jaar dat de 9 in Nederland werd aangeboden.

€2.999 moet dit exemplaar opleveren en op zich begrijpen we die vraagprijs wel. Zo vaak wordt er immers geen Renault 9 meer aangeboden en het gaat hier bovendien om een ogenschijnlijk behoorlijk fris exemplaar. Slechts 128.000 km staat er op de teller van de ietwat zakelijk gekleurde sedan. Zoals wel vaker bij dergelijke oudjes met lage tellerstanden en met een automatische versnellingsbak, vermoeden we dat deze auto lange tijd van iemand met een respectabele leeftijd is geweest. Van nieuw tot 2012 was hij bij één baasje. Daarna ging hij naar zijn tweede eigenaar, die er begin deze maand afstand van heeft gedaan.
Een rustig leven dus, ook in letterlijke zin. Het is zoals gezegd een R9 met automaat en die maakt er in combinatie met de 68 pk sterke 1.4 een auto van waarmee je het eigenlijk altijd wel kalm aan doet. Helemaal niet erg, druk op een mooie zonnige lentedag gewoon een leuk bandje in de cassettespeler en hobbelen maar. Zo’n R9 koop je immers als je liefhebber bent en het leuk vindt om er af en toe rustig mee te toeren. Om grote technische mankementen hoef je je waarschijnlijk niet druk te maken en de 9 heeft voor zover bekend nog nooit een aandachtspunt gehad bij de apk. Wauw!Bron: AutoWeek