Elektrische Renault Scénic E-Tech klaar voor debuut

Elektrische Renault Scénic E-Tech klaar voor debuut

Medio 2022 presenteerde Renault met de Scénic Vision een interessante vooruitblik op de opvolger van de Scénic. De Scénic die de bekende MPV’s gaat vervangen, wordt een heel andersoortig model. Niet in de laatste plaats door zijn aandrijflijn. De nieuwe Renault Sénic wordt namelijk een volledig elektrisch model, maar daarnaast is het – net als de Espace – helemaal geen MPV meer.
De nieuwe Scénic E-Tech is duidelijk de productieversie van dit studiemodel.
De opvolger van de Scénic heet Renault Scénic E-Tech Electric en wordt tijdens de IAA die in september in München plaatsvindt in productievorm voorgesteld. De Scénic Vision van vorig jaar maakte al duidelijk dat de auto wordt getekend volgens een compleet nieuwe designtaal waar je vooral op de Rafale en de gefacelifte Clio al iets van ziet. Hij gaat designtechnisch dus minder op de Mégane E-Tech lijken dan je wellicht zou denken. Duidelijk is dat veel van de conceptuele voorganger van de nieuwe Scénic overeind blijft. De auto krijgt platte koplampen met eronder verticale led-elementen die als led-dagrijverlichting fungeren. Iets soortgelijks zie je al op de genoemde vernieuwde Clio. Aan de achterzijde krijgen strakke, haakvormige achterlichten een plek waarvan een deel de kofferklep in duikt.
De Renault Scénic E-Tech Electric komt op het CMF-EV-platform van Renault te staan. Waar de Mégane E-Tech het opneemt tegen auto’s als de Volkswagen ID3 lijkt de Scénic E-Tech Electric de degens te moeten kruisen met auto’s als de Volkswagen ID4, Toyota bZ4X en Tesla Model Y. Een druk segment dus.Bron: AutoWeek