Elektrische Renault 5 krijgt nu écht vorm

Elektrische Renault 5 krijgt nu écht vorm

Daags nadat we je de eerste foto’s van ingepakte testexemplaren van de elektrische Renault 5 lieten zien, slingeren de Fransen zelf een stel foto’s van de productieversie van de 5 Prototype de wereld in. Opvallend genoeg zien we op de door Renault zelf vrijgegeven platen meer van de nieuwe 5 dan eerder. Waar het begin deze maand in Spanje gekiekte prototype nog met een uitbundig psychedelisch stickervelletje was beplakt, zijn de Renaults 5 op de nieuwe foto’s in een zwarte jas gestoken met gekleurde lijnen die de contouren en details aangeven.
Zo zien we op de zwarte Renaults 5 de definitieve achterlichten, de daadwerkelijke koplampen en de in de C-stijlen verstopte portiergrepen. Daarbij zien we dat op de zwarte strook die over de gehele breedte van de bilpartij loopt in letters van bescheiden formaat merknaam Renault is te lezen. Rechts daarvan zien we een gestileerde ‘5’ die uiteraard staat voor de naam van de auto. Renault geeft de 5 een klein achterruitwissertje en hevelt zelfs de naar de luchtroosters in de motorkap van de oer-5 verwijzende verhoging in de voorklep van de 5 Prototype over naar het productiemodel. Wat ook intact blijft zijn de vierkante sierdelen die Renault in de bumpers heeft aangebracht en waar bij de 5 Prototype led-dagrijverlichting omheen zat. De laadklep bevindt zich in het linker voorscherm.
De eerste preproductiemodellen rollen nu van de band in Renaults Global Production Engineering Center nabij Parijs. Het gaat om 60 exemplaren die voorafgaand aan de marktintroductie van de Renault 5 begin volgend jaar nog uitgebreid getest worden.Bron: AutoWeek