Elektrische Renault 4 komt nog dit jaar

Elektrische Renault 4 komt nog dit jaar

De autosalon van Genève is het podium waarop Renault en zustermerk Dacia groot nieuws presenteren. Dacia tovert er de in ieder geval optisch grondig vernieuwde elektrische Spring uit de hoge hoed en Renault presenteert er de langverwachte elektrische Renault 5. Later dit jaar komt Renault met nóg een nieuw elektrisch model waarmee het teruggrijpt op een model van jaren geleden. In oktober maken we namelijk al kennis met de nieuwe elektrische Renault 4!
Renault-topman Luca de Meo zegt in gesprek met het Franse BFM dat de elektrische Renault 4 zijn publieksdebuut beleeft tijdens de Autosalon van Parijs. Die vindt traditioneel in oktober plaats. Dit jaar wordt die Europese autobeurs gehouden van 14 tot en met 20 oktober. Renault warmt sinds 2021 al op voor de komst van de elektrische 5 en er gaan ook al jaren geruchten rond over de komst van een nieuwe en met retrodetails overladen elektrische 4. AutoWeek kon je medio 2021 al patenttekeningen voorschotelen van wat zomaar die Renault 4 zou kunnen zijn. Niet veel later bevestigde Renault ook zelf dat het met een elektrisch 4 zou komen, al noemde het die auto toen nog ‘4ever’.
Renault heeft al een aantal keer visuele hints gegeven van een elektrische 4. Het liet al eens een op bijzondere wijze gemoderniseerde R4 zien, liet een tot drone omgetoverde 4 zien, maar daar bleef het niet bij. Zo liet het in 2022 en in 2023 al concept-cars zien die de naam 4Ever droegen. Net als de elektrische Renault 5 komt de in oktober te onthullen elektrische Renault 4 op het eerder CMF-B EV en sinds kort AmpR Small geheten platform te staan. De Renault 5 krijgt in ieder geval een 40 kWh en een 52 kWh groot accupakket. We verwachten dergelijke accu’s ook in de Renault 4. Mogelijk wordt de Renault 4 het hoger op de pootjes staande en dus meer cross-over-achtige alternatief voor de Renault 5. Op naar oktober!
Renault heeft de retrosmaak overigens behoorlijk te pakken. Tussen de stortvloed aan nieuwe modellen die het in korte tijd heeft gepresenteerd of nog moet lanceren, zit namelijk ook een elektrische incarnatie van de eerste generatie Twingo. Daar blikte het in november vorig jaar met dit studiemodel al op vooruit. Die elektrische Twingo staat voor 2026 op de introductielijst.Bron: AutoWeek