Deze Renault Laguna is als museumstuk uit Frankrijk gehaald – Liefhebber Gezocht

Deze Renault Laguna is als museumstuk uit Frankrijk gehaald - Liefhebber Gezocht

We speuren regelmatig door het occasionaanbod hier op AutoWeek.nl en treffen daarin soms ware pareltjes. Deze Renault Laguna mogen we ook wel daar onder scharen, want wát een bijzonder exemplaar is dit. Niet zo zeer vanwege de uitvoering, als wel vanwege de staat waarin hij verkeert. We hebben hier immers van doen met een Renault Laguna met slechts 25.000 km op de klok en hij ziet eruit alsof het plastic net van de stoelen is gehaald.

Het is een heerlijk eenvoudig uitgevoerde Renault Laguna, zo met zijn zwarte bumpers en wieldoppen. Dat maakt het allemaal nog charmanter. We stonden al eens stil bij een Baccara en daarbij is het wat minder bijzonder dat daarvoor goed is gezorgd. Dat juist zo’n bescheiden exemplaar zo mooi oud is geworden, is specialer. We hebben het te danken aan iemand uit het Franse Saint-Denis, ten noordoosten van Parijs. Dat was de vorige eigenaar, onlangs is de auto naar Nederland gehaald om hier aan een liefhebber te worden verkocht.
Want ja, deze Laguna kan eigenlijk alleen maar naar een echte liefhebber gaan. Niet alleen vanwege zijn opmerkelijke staat, maar ook vanwege de vraagprijs. Die is met €6.999 niet mals. Erg ambitieus in feite. Toch begrijpen we wel dat er hoog wordt ingezet, want waar tref je nog zo’n Laguna, zoals deze?Bron: AutoWeek