De nieuwe Dacia Duster, maar dan van Renault

De nieuwe Dacia Duster, maar dan van Renault

Het digitale equivalent van ‘de inkt van de brochure van de nieuwe Dacia Duster’ is nog van toepassing, of Renault eigent zich de nieuwe Duster ook toe. Helemaal verrassend is dat niet. In onder meer Turkije, Rusland en in diverse Zuid-Amerikaanse landen gaan de modellen van Dacia immers met Renault-badges door het leven. Opvallend kort na de onthulling van de nieuwe Dacia Duster laat Renault nu zijn versie zien.
Dacia Duster: het origineel.
Net als van de vorige generaties Duster is er van het nieuwe model een Renault-versie. Daarvan heeft Renault nu de eerste foto’s getoond. Verwacht geen wereldschokkende wijzigingen. De nieuwe Renault Duster is  vooral heel erg Duster. Het deel tussen de koplampen is bij de Renault Duster echter beduidend anders. Daar staat nu in koeienletters de merknaam Renault uitgeschreven, terwijl er bij het origineel een Dacia-logo te zien is. Bij de Dacia Duster vinden we aan weerszijden van dat logo horizontale elementen die visueel aansluiten op de lichtsignatuur in de koplampen. Bij de Renault Duster is er geen plek voor die sierdelen en loopt de verlichting dus optisch niet enigszins over in de grille.
Dacia Duster: het origineel heeft andere achterlichten.
De wijzigingen aan de achterzijde zijn uiterst minimaal, maar toch interessant. Waar Dacia juist op de achterzijde van de Duster zijn merknaam volledig uitschrijft, doet Renault dat bij zijn Duster – in tegenstelling tot aan de voorzijde – weer niet. Renault kiest er juist voor om zijn logo op de Duster-bips te plakken. Ook de achterlichten van de Renault Duster zin net even anders dan die van het origineel. Zo mist de Renault het rode element aan de zijkant van de achterlichten. Geen 15 jaar oud designelement dus voor de nieuwe Renault Duster.Bron: AutoWeek