'Chinese Geely wil brandstofmotorendivisie Renault kopen'

'Chinese Geely wil brandstofmotorendivisie Renault kopen'

Twee anonieme bronnen die dichtbij Renault zouden staan zeggen tegen het doorgaans goed geïnformeerde Reuters dat Geely Automobile Holdings en een oliebedrijf elk een groot aandeel in Renault’s verbrandingsmotorendivisie willen nemen. Geely zou 40 procent van de aandelen in handen willen krijgen, het niet nader genoemde oliebedrijf zou zijn zinnen zetten op 20 procent van de aandelen. Renault zou daarbij dus 40 procent van de betreffende divisie in handen houden.
Volgens Reuters heeft alliantiepartner Nissan geen interesse om een belang in Renault’s verbrandingsmotorenafdeling te nemen. Naar verluidt doet Renault later dit jaar uit de doeken waarmee het een duidelijke afsplitsing maakt tussen een de bedrijfstak die EV’s en aandrijflijnen voor elektrische auto’s ontwikkelt en die en een die datzelfde doet voor auto’s met verbrandingsmotoren. Helemaal zeker is bovenstaande nog niet. Reuters meldt dat een van de bronnen aangeeft dat er mogelijkheden zijn dat het in zee gaat met andere partners.
Als Geely daadwerkelijk een groot belang krijgt in Renault’s motorendivisie, dan slaat de Chinese kolos zijn vleugels nog verder uit. Geely heeft namelijk al al merken als Volvo, Lotus, Polestar, Proton en LEVC in zijn zak. In mei maakte Renault overigens al bekend dat het een groot aandeel van zijn Zuid-Koreaanse tak aan Geely Automobile Holdings verkocht.Bron: AutoWeek