Arie (73) heeft onder andere een BMW M3 en een Renault Wind ‘als het maar een beetje vlot is’

Arie (73) heeft onder andere een BMW M3 en een Renault Wind ‘als het maar een beetje vlot is’

Arie kocht de BMW M3 in 2018 van een particulier in Nederland. “De auto had toen 252.000 op de klok, de eigenaar reed elk weekend naar zijn huisje in Duitsland en daarom stonden er behoorlijk wat kilometers op de klok”, vertelt Arie. “Het was een keurige auto. De lagerschalen in de motor zijn wel vervangen, maar dat was een terugroepactie van de fabriek destijds.” 

Arie ging aan de slag op zijn brug in zijn loods en maakte een M3-bodem die je alleen ziet bij nieuwe exemplaren die net uit de fabriek komen. Als nieuw dus. “Als je eenmaal begint, moet je het goed doen. En ik hou niet van half werk”, zegt hij. Deze M3 gaat niet meer weg, althans dat zegt Arie nu. “Ik heb ook een BMW M3 E30 gehad en heb spijt dat ik die heb weggedaan. Die fout maak ik niet nog een keer”, aldus Arie. Dat geldt ook voor te hard rijden. Arie werd geklokt op 177 km/h, samen met een maatje in een Golf R32 erachter. “We moesten voorkomen. Mijn maat eerst en die kreeg € 500 boete. Toen moest ik. De rechter vroeg waarom ik zo hard had gereden. Toen zei ik dat ik eerst kunststof steunzolen had, maar nu stalen en dat daarom dat pedaal zo diep was ingetrapt. Toen kreeg ik € 100 boete meer: € 600.” 

De scherpe sound van de M3 is verslavend. Arie moet heen en weer rijden voor wat foto’s en hoewel snelheid daarbij niet belangrijk is, grijpt Arie zijn kans en trekt de BMW lekker door. Hoe ouder, hoe gekker!

Renault Wind was een exclusief buitenkansje
Wat moet je nou weer met een Wind? “Tja, ik liep er tegenaan. Hij moest 6.500 euro kosten, maar ik heb hem uiteindelijk voor 4.200 euro gekocht. De auto was als nieuw en stond in Essen, Duitsland. De eigenaar moest ervan af, want het was thuis de tweede auto, van zijn vrouw”, vertelt Arie. Maar, zo legt Arie uit, toen de eigenaar met vakantie in Spanje was,  is zijn vrouw aan een Spaanse ober blijven hangen. Hij alleen terug naar huis en dus zo spoedig mogelijk weg met die Wind. Arie had er wel oren naar, want een Wind met 1600 RS-motorblok is schaars en maakt de auto veel leuker. Bovendien was de auto als nieuw met weinig kilometers.

Arie reed meer dan 45 jaar met zijn SRV-wagen rond in Slikkerveer, een wijk van Ridderkerk. Dat ging deze auto- en motorliefhebber helemaal niet snel genoeg. Hij compenseerde dat elektrische gehobbel met een waterval aan leuke auto’s voor zichzelf. De voormalige SRV-man van zeventig plus blijkt een mega-petrolhead.

Als liefhebber rijdt hij van alles wat rijdt en liefst een beetje vlot. Hij houdt ook van het spelletje, het onderhandelen, een leuke auto op de kop tikken, daar even plezier van hebben en dan doorverkopen. Arie is gewoon een enorme regelneef, en een slimme. Tegenwoordig koopt hij voor het autobedrijf van zijn eigen neef zelf auto’s in. “Dan ga ik met de autoambulance op pad. Het is zaak om niet met rotzooi thuis te komen, maar inmiddels heb ik er wel kijk op en voel en hoor ik wel of een auto wat is of niet.” Tijdens het interview stopt er een BMW Compact 325ti, waarvan de bestuurder even claxonneert en naar Arie zwaait. “Een klant van me. Die heb ik die Compact met zescilinder verkocht en daar is hij heel blij mee”, zegt Arie. “Geef even vol gas!”, schreeuwt hij vervolgens de klant toe, zodat wij het geluid van die zespitter ook even kunnen horen. Arie houdt ook van het spelletje, het onderhandelen, een leuke auto op de kop tikken, daar even plezier van hebben en dan doorverkopen.

Dit is een ingekorte versie van het verhaal over Arie van de Voet in AutoWeek 50 2023



Bron: AutoWeek