Alpine A290_B wordt retro Renault 5 met spierballen

Alpine A290_B wordt retro Renault 5 met spierballen

Alpine slingert twee bijzondere foto’s de wereld in: één waarop we het silhouet van een auto zien (zie foto hieronder) en een andere foto waarop Alpine A290_β op vermoedelijk de achterkant van die auto geschreven staat. Het silhouet komt ons bekend voor. Eerder liet Alpine in een teaserfoto namelijk al eens de elektrische retro Renault 5 met een stevige dakspoiler erop zien. Het kan haast niet anders dan dat we hier dezelfde auto zien. Althans, nagenoeg dezelfde auto.
Alpine A290_β
Op de nieuwe teaserfoto oogt de dakspoiler wat anders en bovendien lijkt er aan de voorkant wat meer te gebeuren. Mogelijk was de eerdere teaser een vooruitblik op de productieversie, nu gaat het om de conceptversie. Alpine omschrijft de A290_β namelijk als een showauto en bèta ‘verwijst naar de bèta-tests uit de softwarewereld’. Een bètaversie dus, nog niet het echte werk. Het A290-deel van de naam wordt ook uitgelegd. ‘Dat volgt de namenstrategie van Alpine, waarbij het begint met een A, gevolgd door drie cijfers. De tientallen refereren aan lifestyle- of sportauto’s en de honderdtallen aan de grootte van de auto’s.’ De A290 wordt dus, niet geheel verrassend, een slagje groter dan de A110 en ’90’ betekent dan dat het om een ‘lifestyleauto’ gaat. Een kleine hint naar het vermogen zou het echter ook nog kunnen zijn, al liet Alpine eerder al eens los dat de hot hatchback 218 pk sterk wordt.
Logischerwijs vervalt bij de productieversie het bètadeel van de naam en luistert Alpine’s kijk op de nieuwe R5 dus simpelweg naar de naam A290. Dat weten we waarschijnlijk volgend jaar pas zeker, want dan mogen we de nieuwe Alpine-telg verwachten. Gelukkig krijgen we al veel eerder de conceptversie te zien, om precies te zijn dinsdagavond 9 mei al.Bron: AutoWeek