Alpine A290: afgetrainde Renault 5 klaar voor debuut

Alpine A290: afgetrainde Renault 5 klaar voor debuut

Wie Alpine en de elektrische Renault 5 een warm hart toedraagt moet op de kalender maar een grote rode cirkel zetten om 13 juni. Dat is namelijk de dag waarop de Alpine A290 zijn publieksdebuut beleeft.
De Alpine A290 wordt de allereerste volledig elektrische auto van Alpine ooit. Althans, de allereerste die daadwerkelijk in productie gaat. In de vorm van de A110 E-Ternité liet Alpine medio 2022 al een elektrische A110 zien, maar die heeft nog altijd niet tot een productierijpe afgeleide gezorgd.
Uiteraard deelt de A290 het gros van zijn techniek met de Renault 5, al kun je voor de Alpine A290 op een sterkere elektrische aandrijflijn, een straffer onderstel, aangepaste ophanging én een aangezet uiterlijk rekenen. De Alpine A290-B die het merk medio vorig jaar liet zien, gaf in grote lijnen al weg wat je van de A290 kunt verwachten. Op een nieuwe teaserplaat is al iets van de definitieve versie te zien. Wat blijkt? De X-vormige verlichtingselementen aan de voorzijde van de A290-B blijven behouden.Bron: AutoWeek